Fotogalleri

Český Krumlov

Byen ble grunnlagt for mer enn 700 år siden. Det er en av de aller vakreste byene i Tsjekkia og siden 1992 var den vært på UNESCOs verdensarv-liste. Den har 13.000 innbyggere og elva Vltava renner gjennom den. 15 mil lenger nord renner den samme elva gjennom Praha. Byen er virkelig verd et besøk. Det er et utall av små gallerier i sentrum, salg av ulike typer håndverk, vakre små hoteller og pensjonater og gode restauranter. Noen av dem ligger ved elvebredden. Derfra kan dere skue de mange som velger båt som transportmiddel på sin ferd.

Český Krumlov Český Krumlov Český Krumlov Český Krumlov

Se hele fotogalleriet

Jakt

toppen

Tsjekkiske Eventyr tilbyr også jakt til forskjellige årstider. Det er naturlig nok mest interesse for villsvinjakt all den stund disse er uønsket i norsk fauna og bare unntaksvis fins i Norge. For jakt på villsvin er perioden fra utpå høsten til nyttår aller best. Da er det anledning til å skyte de største galtene. Etter nyttår er det ifølge tsjekkiske jaktregler ikke lov å skyte villsvin større enn 50 kg.
Det er også muligheter til jakt på hjort, dåhjort, mufloner mv.

Jeg hjelper deg med det nødvendige i forbindelse med jakta.

Jakt Jakt Jakt Jakt

Se hele fotogalleriet

Karlštejn

toppen

I løpet av 16 år ble denne vakre og store borgen bygget på midten av 1300-tallet. Det hadde som hovedformål å være et trygt sted for de tsjekkiske kronjuvelene. På denne tiden var Praha den tredje største byen i Europa og hovedstad for det vest-romerske riket. Borgen ble da også oppkalt etter Karl IV som var konge i Tsjekkia og keiser i det vest-romerske riket. Det dyrkes vin i området og det er en aldeles utmerket golfbane der.

Karlštejn Karlštejn Karlštejn Karlštejn

Se hele fotogalleriet

Kokořín

toppen

Naturreservatet nord for Praha ligger i et område med sandsteins-formasjoner. Den vakre borgen med samme navn er også absolutt verdt et besøk. Min gode venn Richard Spitzer har i denne fotoserien fanget mange flotte øyeblikk i det vakre landskapet.

Kokořín Kokořín Kokořín Kokořín

Se hele fotogalleriet

Krkonoše

toppen

Denne delen av Karpat-fjellene er blant de aller mest populære utfartstedene i Tsjekkia. Sommerstid for vandring i fjellet, med frisk luft og fine naturopplevelser. Vinterstid har dette området de mest kjente vintersportsstedene i landet. I Špindlerův Mlýn har det da også vært arrangert verdenscup i alpint. Det finnes også mange fine alternativer for de som foretrekker å ta turen på langrennski.

Krkonoše Krkonoše Krkonoše Krkonoše

Se hele fotogalleriet

Kurbadene

toppen

De mer enn 30 kurbadene i Tsjekkia omtales gjerne som landets arvesølv. Her kan du få behandling for hva det måtte være, fra hudplager til invortes . Legene på de tsjekkiske kurbadene er som regel meget erfarne og holder en meget høy standard. Omgivelsene er behagelige og flotte. Det er ingen tilfeldighet at mange kulturpersonligheter valgte tsjekkiske kurbad da de skulle ta seg inn eller få behandling.

Prisen for å få behandling vil neppe avskrekke noen. Ta gjerne kontakt med meg og jeg kan hjelpe deg å finne noe flott og godt!!

Janské Lázně Jeseníky Karlovy Vary Mariánské lázně

Se hele fotogalleriet

Vinbyen Melnik utenfor Praha

toppen

Ludmila, bestemoren til tsjekkernes første konge Vaclav I, hentet de første vinstokkene fra Burgund i Frankrike på 800-tallet. De trivdes i Mělník og mer enn 1100 år senere er tradisjonen fortsatt levende. I dag er det Bettina Lobkowicz som har den største vingården med mer enn 60 hektar. Hun lager viner som får gode skussmål av mine gjester og av hennes mange tsjekkiske kunder. Hun eller hennes kjellermester Robert viser dere gjerne rundt i produksjonslokalet og kjelleren. Franske druer som pinor blanc og pinot gris eller tyske riesling er populære og nettopp hvitvinene fra Mělník går for å være meget gode. Rødvinene som produseres utenfor Praha, er tynnere enn mange norske ganer er vant til. De beste årgangene av rødviner blir lagret på franske eikefat i opptil to år. I mer enn hundre år har det vært undervist i vinfaget i den videregående skolen i Mělník. Her har til og med elevene eget utsalg!

Mělník Mělník Mělník Mělník

Se hele fotogalleriet

Natur

toppen

Tsjekkia er bare en fjerdedel av Norge i utstrekning. Selv om landet ikke er stort, er det mye fin natur her. Fra Karpatfjellenes høye topper til dype daler, sandsteinsformasjoner, vakre elver i smekre løp. Alt finner du på den vesle pletten her midt i Europa. Hele 20 prosent av landet er dyrkbar mark, så et møte med den tsjekkiske naturen er også et inntrykk av hvor rikt landet har vært og er på mat og mattradisjoner. Et møte med den tsjekkiske naturen kan være på sommeren med bading, vandring eller kanopadling som aktiviteter. Vinterstid kan det være langrenn eller slalom som frister. I fotogalleriet får du ganske sikkert et inntrykk av det.

Natur Natur Natur Natur

Se hele fotogalleriet

Vinturisme

toppen

La disse bildene friste deg til en tur til det vakre vindistriktet i det sør-østre Tsjekkia. Vinene herfra har vunnet medaljer i mang en internasjonal konkurranse. En vandring i området eller kanskje helst skue det lettkuperte landskapet fra et sykkelsete er virkelig en flott opplevelse. Tilbakemeldingene har vært gode og kanskje vil nettopp du også oppleve denne ukjente perlen midt i Europa.

Vinturisme Vinturisme Vinturisme Vinturisme

Se hele fotogalleriet