Opplevelser

Flere steder i Tsjekkia er det åpnet egne øl-spa, hvor du kan bade i øl. Det tappes ti liter premiert øl pluss vann og en del humle blandes i karet. Badet varer i 20-30 minutter. Deretter er det avslapning med beroligende musikk, mens du blir tullet inn i laken slik at ølet skal få anledning til å trekke inn i kroppen.

Det er helsebringende, følgende påstås:

 • Aldringsprosessen i kroppen motarbeides
 • Hele kroppen varmes opp
 • Huden blir tilført naturlige stoffer
 • Bidrar til å fjerne giftstoffer fra kroppen
 • Kroppens selvforsvar blir styrket
 • Kroppen tilføres naturlig antibiotika
 • Både hud og hår blir styrket
 • Blodsirkulasjonen forbedres
 • Skadelige stoffer vaskes ut av kroppen
 • Kroppen mottar vitamin B, sakarider og proteiner
 • Oppmykning og regenerering av huden
 • Frigjøring av kroppens væske og sjelelige likevekt
 • En eventuell avsluttende massasje, er det som skal til for å få deg på beina

Under badet får du ett glass øl, det samme under avslapningen etterpå.

Den store grisefesten

toppen

Zabijačka kalles den store tsjekkiske grisefesten. Det er en uforglemmelig opplevelse, fra grisen blir stukket fram til produksjonen av mange forskjellige retter med ditto drikke til. Alle deltakerne blir med på matproduksjonen, som kan være steking eller koking av kjøtt, eller hva med å lage pølser? Kort sagt, en matopplevelse av de sjeldne. Dette er en tradisjonsrik gastronomi-hendelse i Tsjekkia i årets kaldere måneder. Det er kanskje mest vanlig å gjøre dette i november, men selvsagt fullt mulig i månedene fram til mars.
Prisen er 800 NOK/pers, mat og drikke inkl, for et antall på minimum 20 personer.

Den store grisefesten Den store grisefesten

Fly jagerfly eller kjør tanks

toppen

Har du hatt en hemmelig drøm om å fly et jetfly, men aldri fått sjansen? For 13.000 norske kroner kan drømmen din bli virkelighet. Da tar en erfaren flyger deg med i en 2-seter. Han lar deg være med å styre det raske tsjekkiske flyet. Turene går fra en flyplass et stykke utenfor Praha. Hvis du ikke ønsker å ta helt av, går det an å få seg en tur med en russisk tanks. Kanskje kan en tur med en slik tung, buldrende doning også være et gavetips for en venn, ektefelle eller nabo?
For 3000 NOK er dagen din i en tanks.

Tank

Jakt

toppen

Tsjekkiske Eventyr tilbyr også jakt til forskjellige årstider. Det er naturlig nok mest interesse for villsvinjakt all den stund disse er uønsket i norsk fauna og bare unntaksvis fins i Norge. For jakt på villsvin er perioden fra utpå høsten til nyttår aller best. Da er det anledning til å skyte de største galtene. Etter nyttår er det ifølge tsjekkiske jaktregler ikke lov å skyte villsvin større enn 50 kg.
Det er også muligheter til jakt på hjort, dåhjort, mufloner mv.

Jakt Se hele fotogalleriet

Med båt på elva

toppen

Hvis du vil ha en annerledes og morsom opplevelse, lei gjerne en kano og ta deg en tur på Vltava. Elva har sine kilder på grensen mot Østerrike, og renner gjennom flere av Tsjekkias vakre byer før den flyter sammen med Labe (Elbe) i Melnik nord for Praha.
I vakre Český Krumlov kan du leie kano og padle nedover elva til Zlata Koruna eller kanskje helt til České Budějovice.
Dette er svært populært blant tsjekkerne og stemningen på elva er da også spesiell og tonen er lett. Langs din vei er det boder med forfriskninger og tsjekkiske spesialiteter. Du vil også kunne nyte den vakre tsjekkiske naturen og de mange fine bosettingene langs vannveien.

Det er også mulig å leie mindre båter inne i selve Praha og la seg hengive av den skjønne byens form og farge. Her finner du blant annet båtutleie i nærheten av Nasjonalteateret (Narodni Divadlo).

Med båt på elva Se hele fotogalleriet